Гарбузовий суп: італійська велютата з горгонзолою та горіхами

Італійська кухня така барвиста, та головне — в ній закладено філософія усього народу: нікуди не поспішати, сміятися з друзями та насолоджуватися їжею. Тому, якщо ви вирішили залишитися вдома на вихідних і приготувати щось новеньке, маємо для вас цікавий італійський рецепт. Сезонний гарбузовий суп розкриється для вас по-новому, завдяки травам та сиру горгонзола. Отже пропонуємо вашій увазі надзвичайно ніжну велютату на обід для чотирьох персон.

Vellutata (італійська назва перших страв з оксамитовою текстурою; не плутайте з "crema") готується напрочуд швидко. Спробуйте відтворити цей італійський рецепт у себе на кухні. Можемо закластися, що ви отримаєте неабияку гастрономічну насолоду!

Інгредієнти:

  • 600 г гарбуза
  • 450 г картоплі
  • 1 цибуля-пора /
  • 35 г вершкового масла
  • 300 мл овочевого бульйону
  • щіпка тим'яну
  • гілочка розмарину
  • 150 г сиру горгонзола
  • 2 ст. л. подрібнених грецьких горіхів
  • оливкова олія за смаком
  • сіль та перець.

Приготування

Позбудьтеся зовнішніх листків цибулі та наріжте її тонкими смужками. Припустіть нарізану цибулю у вершковому маслі на розігрітій пательні хвилин 10. Тим часом поріжте картоплю дрібними кубиками. Так само вчиніть з гарбузом. 

Додайте картоплю до цибулі-пори і також обсмажте декілька хвилин. Поступово вливайте в гарбузовий суп киплячий бульйон, який треба приготувати заздалегідь. Важливо вливати бульйон порціями і оцінювати "густоту" консистенції. Приблизно через 7-8 хвилин додайте гарбуз, тим'ян та розмарин. Готувати, доки кубики гарбуза не стануть м'якими. В кінці додайте сіль та перець. Приберіть гілочку розмарину та перемішайте блендером.

Гарячий гарбузовий суп розлийте по мисочкам і заправте оливковою олією. Зверху покладіть кубики горгонзоли та грецькі горіхи. Смачного!

А справжнім поціновувачам пасти буде цікава наша стаття "Домашня локшина, феттучині, тальятелле: 4 кроки до ідеального тіста".

Поділитися

коментарі ()